Het kan gebeuren dat jij je Huawei Ascend Y550 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar als dit gebeurt, omdat de Huawei Ascend Y550 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Huawei Ascend Y550-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Huawei Ascend Y550 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanhuawei-ascend-y550

Wat te doen als je Huawei Ascend Y550-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Huawei Ascend Y550 te repareren.

Controleer of je Huawei Ascend Y550 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Huawei Ascend Y550 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Huawei Ascend Y550 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Huawei Ascend Y550 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Huawei Ascend Y550 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Huawei Ascend Y550-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Huawei Ascend Y550-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Huawei Ascend Y550 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Huawei Ascend Y550 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Huawei Ascend Y550 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Huawei Ascend Y550-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Huawei Ascend Y550-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Huawei Ascend Y550-scherm te vernieuwen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Huawei Ascend Y550- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Huawei Ascend Y550 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Huawei Ascend Y550 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Huawei Ascend Y550 ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Huawei Ascend Y550 gevallen?

Als je Huawei Ascend Y550 laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Huawei Ascend Y550 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Huawei Ascend Y550 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.