De wifi-verbinding van HUAWEI Mate 20 is van essentieel belang. Het is immers dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je HUAWEI Mate 20 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een HUAWEI Mate 20 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-huawei-mate-20

De wifi van de HUAWEI Mate 20 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw HUAWEI Mate 20 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw HUAWEI Mate 20 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je HUAWEI Mate 20 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de HUAWEI Mate 20 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw HUAWEI Mate 20 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HUAWEI Mate 20. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HUAWEI Mate 20

Op sommige telefoons zoals de HUAWEI Mate 20 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HUAWEI Mate 20’s wifi, dan maakt de HUAWEI Mate 20 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HUAWEI Mate 20

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw HUAWEI Mate 20, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de HUAWEI Mate 20 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.