Soms vergeet je het patroon dat je op jouw HUAWEI P20 hebt ingesteld. Als dat gebeurt, is de schermvergrendeling geblokkeerd, want we kunnen ons het patroon niet meer herinneren. Als jou dit overkomt, maak je geen zorgen, jouw telefoon is niet permanent geblokkeerd. Er zijn oplossingen om de HUAWEI P20 te ontgrendelen wanneer je jouw patroon bent vergeten. We zullen eerst bekijken hoe je het patroon kunt ontgrendelen met jouw Google-account, dan hoe je Android-apparaatbeheer kunt gebruiken om de HUAWEI P20 te ontgrendelen, en ten slotte hoe je de HUAWEI P20 kunt resetten als die nog steeds geblokkeerd is.

Ontgrendel-als-je-het-patroon-vergeten-bentHUAWEI-P20

Ontgrendel het patroon van de schermvergrendeling van HUAWEI P20 met de Google-account

Als je je het patroon dat je op jouw HUAWEI P20 hebt ingesteld, nog steeds niet kunt herinneren, moet je het volgende doen. Je moet eerst 5 keer een fout patroon invoeren op je HUAWEI P20. Dit blokkeert de HUAWEI P20 gedurende 30 seconden en onderaan het scherm zal een knop patroon vergeten moeten verschijnen. Klik op deze knop om de herstelpagina te openen. Eenmaal op deze pagina moet je naam en wachtwoord invoeren met jouw Google-account of jouw patroon-PIN . Als je de correcte inloggegevens hebt gegeven, wordt het startscherm van HUAWEI P20 ontgrendeld.

Gebruik Android Device Manager om HUAWEI P20 te ontgrendelen

Als de vorige oplossing niet werkt, kun je Apparaatbeheer gebruiken om het patroon van jouw HUAWEI P20 te ontgrendelen. Ga hiervoor naar www.google.com/android/devicemanager en log in met het Google-account waarmee jouw HUAWEI P20 ingesteld is. Als je dat gedaan hebt, klik je op Vergrendelen . Vul vervolgens een nieuw wachtwoord in om de HUAWEI P20 te ontgrendelen. Je moet dan gewoon testen om te zien of dat goed werkt.

Reset de HUAWEI P20 als je het patroon vergeten bent

Als je na de hierboven genoemde oplossingen nog steeds geen succes hebt, is er een ultieme oplossing om de HUAWEI P20 te ontgrendelen in het geval van een vergeten patroon. Deze oplossing is de HUAWEI P20 opnieuw in te stellen via een hard reset. Om dit te doen, moet je de HUAWEI P20 starten in de herstelmodus en een Factory Reset uitvoeren. Bekijk hiervoor onze tutorial hoe een HUAWEI P20 te resetten.