De wifi-verbinding van HTC U Play is bijna onmisbaar geworden. Het is namelijk via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je HTC U Play wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een HTC U Play zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-htc-u-play

De wifi van de HTC U Play valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je HTC U Play herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw HTC U Play vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je HTC U Play verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de HTC U Play valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je HTC U Play wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HTC U Play. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HTC U Play

Op sommige telefoons zoals de HTC U Play kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HTC U Play’s wifi, dan maakt de HTC U Play weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HTC U Play

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je HTC U Play, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de HTC U Play opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.