De wifi-verbinding van OnePlus 3T is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je OnePlus 3T wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een OnePlus 3T zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-oneplus-3t

De wifi van de OnePlus 3T valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw OnePlus 3T herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw OnePlus 3T vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je OnePlus 3T verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de OnePlus 3T valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw OnePlus 3T wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw OnePlus 3T. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de OnePlus 3T

Op bepaalde telefoons zoals de OnePlus 3T bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de OnePlus 3T’s wifi, dan maakt de OnePlus 3T weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de OnePlus 3T

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw OnePlus 3T, komt misschien daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de OnePlus 3T opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.