Bluetooth is een zeer goede technologie om apparaten met jouw draadloze Sony Xperia M5 te verbinden. Maar het kan gebeuren dat we verbindingsproblemen hebben met de Bluetooth van de Sony Xperia M5. Of je nu de Sony Xperia M5 wilt verbinden met een Bluetooth-luidspreker, met het audiosysteem in de auto of met jouw koptelefoon, we zullen zien hoe we eventuele problemen kunnen oplossen. In dit artikel beschrijven we wat onze tips zijn om het probleem te identificeren en op te lossen. Ten eerste wat we moeten bekijken bij de bluetooth van de Sony Xperia M5. En ten tweede wat mogelijk is op jouw Sony Xperia M5. Bluetooth-probleem-sony-xperia-m5

Wat moet je doen als je jouw Sony Xperia M5 niet kunt verbinden met Bluetooth

Koppel de Sony Xperia M5 op het Bluetooth-apparaat

Het kan op bepaalde Bluetooth-apparaten de zaak zijn dat het noodzakelijk is een koppeling met de Sony Xperia M5 te maken. Dus als je de twee apparaten wilt koppelen, moet je de Bluetooth-knop op het apparaat dat je wilt verbinden met de Sony Xperia M5 enkele seconden ingedrukt houden . Vaak is een klein geluidsignaal hoorbaar wanneer het apparaat gekoppeld is. Als dat gebeurd is, probeer dan nog eens jouw Sony Xperia M5 te verbinden. Als dat niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

Desynchroniseer het Bluetooth-apparaat van de Sony Xperia M5

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een probleem met de Bluetooth-verbinding met jouw Sony Xperia M5 hebt, is het apparaat waarmee je verbinding wilt maken te desynchroniseren. Als het Bluetooth-apparaat wordt weergegeven in de lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten, moet je het desynchroniseren. Druk hiervoor enkele seconden op het apparaat en kies Ontkoppelen . Probeer de verbinding vanaf het begin opnieuw uit te voeren.

Probeer de Bluetooth op een andere telefoon

Als er nog steeds niets werkt, is het mogelijk dat het probleem van jouw Bluetooth-apparaat komt en niet van jouw Sony Xperia M5. Om dit te verifiëren, probeer je verbinding te maken met een andere telefoon. Als dat wel lukt, dan komt het probleem van de Sony Xperia M5, anders ligt het probleem bij het Bluetooth-apparaat. Als je verbinding kunt maken met een andere telefoon, ga je naar de volgende stap.

Update de Sony Xperia M5

Soms is het nodig om de Sony Xperia M5 te updaten om de bluetooth van de telefoon te repareren. Zulk soort correcties worden aangebracht in de door de fabrikant voorgestelde updates. Aarzel dus niet om onze tutorial raad te plegen om de Sony Xperia M5 te updaten.

Reset de Sony Xperia M5

Ten slotte, als er echt niets aan te doen is en dat de Bluetooth van de Sony Xperia M5 nog steeds niet werkt, dan is de beste oplossing de telefoon opnieuw te resetten. Houd er hierbij rekening mee dat jouw Sony Xperia M5 wordt gereset naar de fabrieksinstellingen en dat je jouw gegevens kunt verliezen. Raadpleeg dan zeker onze tutorial om de Sony Xperia M5 opnieuw te resetten voordat je aan het avontuur begint.

Als niets werkt

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, raden we je aan jouw Sony Xperia M5 terug te brengen naar de winkel. Immers een gespecialiseerde winkel zal waarschijnlijk