Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Asus ZenPad 10 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt haalbaar een Asus ZenPad 10 van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Asus ZenPad 10. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Asus ZenPad 10 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenAsus-ZenPad-10

Stappen die je moet volgen als je Asus ZenPad 10 in het water is gevallen

Als je je Asus ZenPad 10 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Asus ZenPad 10 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen als de Asus ZenPad 10 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Asus ZenPad 10 het nog doet en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Asus ZenPad 10 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Asus ZenPad 10 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Asus ZenPad 10 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Asus ZenPad 10 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Asus ZenPad 10 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Asus ZenPad 10 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Asus ZenPad 10 kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Asus ZenPad 10 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Asus ZenPad 10 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Asus ZenPad 10 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Asus ZenPad 10 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Asus ZenPad 10 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Asus ZenPad 10 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Asus ZenPad 10 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Asus ZenPad 10 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Asus ZenPad 10 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Asus ZenPad 10 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Asus ZenPad 10 beschadigen.