Hoe maak je een schermafbeelding op Asus Zenfone 6 .

In veel gelegenheden is het heel handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Asus Zenfone 6. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het vandaag belangrijk de manier om een screenshot te kunnen maken op je Asus Zenfone 6 te kennen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen immers diverse methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Asus Zenfone 6 en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Asus Zenfone 6-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-asus-zenfone-6

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Asus Zenfone 6

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Asus Zenfone 6. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen zeker corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Asus Zenfone 6 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Asus Zenfone 6 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Asus Zenfone 6. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Asus Zenfone 6 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Asus Zenfone 6. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Asus Zenfone 6, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven besproken mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Asus Zenfone 6 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Asus Zenfone 6 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Asus Zenfone 6

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Asus Zenfone 6. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. Normaal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is vanuit de Asus Zenfone 6 fotogalerij. Want daar zul je namelijk een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!