Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Asus ZenPad 10 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En als de camera van je Asus ZenPad 10 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Asus ZenPad 10 opnieuw werkt.

We zullen dus zien wat je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Asus ZenPad 10 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-Asus-ZenPad-10

Wat te doen als de camera van jouw Asus ZenPad 10 niet meer werkt?

1- Start je Asus ZenPad 10 opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de Asus ZenPad 10-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, af en toe kan het komen door een eenvoudige storing. Wanneer dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Asus ZenPad 10

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Asus ZenPad 10. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het Asus ZenPad 10-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Asus ZenPad 10 opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Asus ZenPad 10 in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de Asus ZenPad 10 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps weg te doen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.