Het kan zijn dat je de camera op jouw HTC Desire 12 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je HTC Desire 12 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je HTC Desire 12 weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw HTC Desire 12 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-HTC-Desire-12

Wat te doen als de camera van jouw HTC Desire 12 niet meer werkt?

1- Start je HTC Desire 12 opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de HTC Desire 12-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je HTC Desire 12

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de HTC Desire 12. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het HTC Desire 12-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de HTC Desire 12 opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw HTC Desire 12 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dat zo is, moet je de HTC Desire 12 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps weg te doen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.