Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Alcatel A5 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Alcatel A5 die in het water is gevallen te redden. En daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Alcatel A5. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Alcatel A5 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenalcatel-a5

Stappen die je moet volgen als je Alcatel A5 in het water is gevallen

Als je je Alcatel A5 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Alcatel A5 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Alcatel A5 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Alcatel A5 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Alcatel A5 uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Alcatel A5 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Alcatel A5 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Alcatel A5 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Alcatel A5 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Alcatel A5 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Alcatel A5 kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Alcatel A5 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Alcatel A5 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Alcatel A5 aan

Wanneer je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Alcatel A5 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Alcatel A5 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Alcatel A5 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Alcatel A5 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Alcatel A5 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Alcatel A5 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Alcatel A5 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Alcatel A5.