Het kan je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je HUAWEI P smart 2019. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst gaan we uitleggen wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw HUAWEI P smart 2019 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je HUAWEI P smart 2019 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-p-smart-2019

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw HUAWEI P smart 2019 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw HUAWEI P smart 2019 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw HUAWEI P smart 2019?

Als je een APN wilt instellen op jouw HUAWEI P smart 2019, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw HUAWEI P smart 2019 in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw HUAWEI P smart 2019 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse HUAWEI P smart 2019 hebt gekocht en dat de persoon die jou de HUAWEI P smart 2019 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.