Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Acer Liquid Z5 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is echt mogelijk een Acer Liquid Z5 die in het water is gevallen te redden. En daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Acer Liquid Z5. Teneerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Acer Liquid Z5 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenacer-liquid-z5

Stappen die je moet volgen als je Acer Liquid Z5 in het water is gevallen

Als je je Acer Liquid Z5 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Acer Liquid Z5 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Acer Liquid Z5 in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Acer Liquid Z5 nog aanstaat en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Acer Liquid Z5 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Acer Liquid Z5 zit

Met een rietje zal je het water uit je Acer Liquid Z5 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Acer Liquid Z5 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Acer Liquid Z5 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Acer Liquid Z5 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Acer Liquid Z5 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Acer Liquid Z5 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Acer Liquid Z5 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Acer Liquid Z5 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Acer Liquid Z5 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Acer Liquid Z5 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Acer Liquid Z5 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Acer Liquid Z5 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Acer Liquid Z5 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Acer Liquid Z5 kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Acer Liquid Z5 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Acer Liquid Z5 beschadigen.