Het kan gebeuren dat je Google Pixel 3 zichzelf uitschakelt zonder specifieke reden. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Wees niet ongerust , het feit dat je Google Pixel 3 zichzelf uitschakelt, wil nog niet zeggen dat hij kapot is. Inderdaad zijn er verschillende redenen om dit verschijnsel uit te leggen. We zullen dus in dit artikel behandelen wat de redenen zouden kunnen zijn voor het uitvallen van Google Pixel 3 en hoe we dit kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de Google Pixel 3 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-google-pixel-3

Google Pixel 3 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen hoe het komt dat de Google Pixel 3 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij defect is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om de batterijstatus van de Google Pixel 3 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, is het mogelijk dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Google Pixel 3 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Google Pixel 3 zonder reden uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij heel wat leger is dan hij in werkelijkheid is. De Google Pixel 3 valt dan uit omdat hij denkt dat hij geen batterij meer heeft. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Google Pixel 3 helemaal ontladen. Verwijder de batterij en plaats deze terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Google Pixel 3 maximaal opladen. In principe zou de Google Pixel 3 dan moeten ophouden zichzelf zomaar uit te schakelen.

Google Pixel 3 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Google Pixel 3 uitvalt. Inderdaad, om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Google Pixel 3 te lezen.

Google Pixel 3 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Google Pixel 3 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het weleens mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Google Pixel 3 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van Google Pixel 3 bekijken hoe je jouw Google Pixel 3 kunt updaten.

Een App kan Google Pixel 3 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps veroorzaken inderdaad bugs op de Google Pixel 3 en sommige veroorzaken het uitvallen van de telefoon. Als jouw Google Pixel 3 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde applicatie gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat het geval is, verwijder dan die App.