Het kan je wel eens overkomen wanneer je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Google Nexus 6. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Ten eerste gaan we bekijken wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Google Nexus 6 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Google Nexus 6 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-google-nexus-6

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Google Nexus 6 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Google Nexus 6 geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Google Nexus 6?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Google Nexus 6, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Google Nexus 6 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Google Nexus 6 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Google Nexus 6 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Google Nexus 6 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.