Ineens is het scherm van de Moto Z3 Force zwart! Dit probleem kan in veel situaties voorkomen. Soms gebeurt het nadat de Moto Z3 Force is gevallen. Andere keren blijft het scherm zwart na een opstart, een vergrendeling of een stand-by. Maak je in ieder geval geen zorgen, er zijn verschillende tips om het zwarte scherm van de Moto Z3 Force te repareren. Hiervoor moet je eerst enkele dingen controleren voordat je de verschillende technieken probeert. Eerst bekijken we wat we moeten controleren als het scherm van de Moto Z3 Force zwart is. En vervolgens beschrijven we onze tips hoe je van dat lelijke zwarte scherm af kan komen.

Zwart-scherm-Moto-Z3-Force

Waar je op moet letten als de Moto Z3 Force een zwart scherm heeft

Voordat je aan de reparatie-tips begint, raden we je aan de onderstaande punten te controleren om beter te begrijpen waar het probleem vandaan kan komen. Dit zal je goede aanwijzingen geven over de aard van het probleem.

Staat de LED van de Moto Z3 Force aan terwijl het scherm zwart blijft?

Een van de eerste dingen die je moet controleren is de kleine LED die zich boven het scherm bevindt. Want, als de LED rood of blauw is terwijl het scherm van de Moto Z3 Force zwart blijft, betekent dit dat de telefoon ingeschakeld is. In dit geval is het zeer waarschijnlijk dat het probleem van het scherm komt.

Is de Moto Z3 Force geladen?

Soms kan het gebeuren dat een diepe ontlading van de batterij de oplichting van de Moto Z3 Force verhindert. Zorg er dus voor dat de Moto Z3 Force volledig is opgeladen door hem minimaal een uur aan de lader te laten. Als daarna de LED niet aangaat en het scherm zwart blijft, is de batterij mogelijk de oorzaak van het probleem.

Is de Moto Z3 Force beschadigd?

Als het scherm van de Moto Z3 Force zwart blijft nadat de Moto Z3 Force een schok heeft gehad, gevallen is, nat geworden of gebarsten is, dan is het hoogstwaarschijnlijk dat het scherm beschadigd is. In dit geval werkt geen van de onderstaande tips. Je zult de Moto Z3 Force naar een reparateur moeten brengen!

Wat moet je doen als het scherm van de Moto Z3 Force zwart blijft?

Nadat je gecontroleerd hebt of het probleem van het scherm komt, kun je proberen de volgende tips uit te voeren om het probleem van het zwarte scherm van de Moto Z3 Force op te lossen. Als de ene tip niet werkt, ga je naar de volgende.

De Moto Z3 Force aan de lader leggen

Het eerste wat je moet doen als het scherm van de Moto Z3 Force zwart is, is de telefoon opladen. Dit geeft gemoedsrust voor alle volgende manipulaties. Dit lost ook het mogelijke probleem op van een diepe ontlading van de batterij van de telefoon.

Verwijder als het mogelijk is de batterij van de Moto Z3 Force

Als de Moto Z3 Force gemakkelijk kan worden gedemonteerd, raden we je aan de batterij te verwijderen . Dit kan soms het probleem met het zwarte scherm oplossen. Wacht een paar seconden, zet de batterij weer terug en probeer de telefoon op te starten. Als het scherm dan nog steeds zwart is, ga dan naar de volgende tip.

Verwijder de SIM-kaart en de SD-kaart

Het gebeurt soms zonder enige uitleg dat de SIM-kaart of de SD-kaart in conflict komt met de Moto Z3 Force en een zwart scherm veroorzaakt. Een van de trucs die je kunt proberen is de SIM-kaart en SD-kaart te verwijderen . Als je dat hebt gedaan, moet je proberen de telefoon te starten. Als de telefoon het weer doet, betekent dit dat er een conflict is met de SIM- of SD-kaart.

Forceer een herstart van de Moto Z3 Force

Als het scherm zwart blijft, lost het probleem zich vaak op met een gedwongen reboot . Hiervoor moet je meerdere toetsen tegelijkertijd indrukken. Je moet ze tenminste 10 seconden ingedrukt houden om de geforceerde herstart uit te voeren. De toetsencombinatie is afhankelijk van de modellen, maar moet een van de volgende zijn:

  • volume-laag + aan /uit-knop
  • volume-laag + aan/uit-knop + Home-knop
  • volume omhoog + aan /uit-knop
  • volume omhoog + aan /uit-knop + Home-knop
  • aan/uit-knop + Home-knop

Laat de batterij compleet leeg lopen

Als ten slotte geen van de vorige oplossingen werkt, kun je proberen de batterij compleet leeg te laten lopen. Zorg er dus voor dat de batterij helemaal leeg is. Zodra dat is gebeurd, leg je de Moto Z3 Force aan de lader en vervolgens probeer je de Moto Z3 Force te starten.