Het kan gebeuren als je de camera op jouw Xiaomi RedMi Note 5A start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je Xiaomi RedMi Note 5A niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Xiaomi RedMi Note 5A weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Xiaomi RedMi Note 5A één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-xiaomi-redmi-note-5a

Wat te doen als de camera van jouw Xiaomi RedMi Note 5A niet meer werkt?

1- Start je Xiaomi RedMi Note 5A opnieuw op

Wat je als eerste moet proberen als de Xiaomi RedMi Note 5A-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, af en toe is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien doet de camera-app het niet omdat deze niet is geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Xiaomi RedMi Note 5A

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Xiaomi RedMi Note 5A. Om dit te regelen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het Xiaomi RedMi Note 5A-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Xiaomi RedMi Note 5A opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Xiaomi RedMi Note 5A in conflict is met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Xiaomi RedMi Note 5A opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps weg te doen en dan te testen of het probleem opgelost is.