Het kan zijn dat je de camera op jouw Xiaomi Redmi 3S start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Xiaomi Redmi 3S niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Xiaomi Redmi 3S opnieuw werkt.

We zullen dus zien wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Xiaomi Redmi 3S één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-xiaomi-redmi-3s

Wat te doen als de camera van jouw Xiaomi Redmi 3S niet meer werkt?

1- Start je Xiaomi Redmi 3S opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten proberen als de Xiaomi Redmi 3S-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, soms kan het komen door een eenvoudige storing. Als dit het geval is, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet omdat deze niet is geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Xiaomi Redmi 3S

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Xiaomi Redmi 3S. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Xiaomi Redmi 3S-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Xiaomi Redmi 3S opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Xiaomi Redmi 3S in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Xiaomi Redmi 3S opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps weg te doen en dan te testen of het probleem opgelost is.