Het is misschien weleens gebeurd dat je de camera op jouw Xiaomi Mix 3 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Xiaomi Mix 3 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Xiaomi Mix 3 weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen als de camera-app op jouw Xiaomi Mix 3 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-xiaomi-mix-3

Wat te doen als de camera van jouw Xiaomi Mix 3 niet meer werkt?

1- Start je Xiaomi Mix 3 opnieuw op

Het eerste wat je kan doen als de Xiaomi Mix 3-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Xiaomi Mix 3

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Xiaomi Mix 3. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Xiaomi Mix 3-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Xiaomi Mix 3 opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Xiaomi Mix 3 in conflict is met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de Xiaomi Mix 3 herstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps weg te doen en dan te controleren of het probleem opgelost is.