Het kan zijn dat je de camera op jouw Xiaomi Mi Note 10 lite start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Xiaomi Mi Note 10 lite niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Xiaomi Mi Note 10 lite weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen als de camera-app op jouw Xiaomi Mi Note 10 lite één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-xiaomi-mi-note-10-lite

Wat te doen als de camera van jouw Xiaomi Mi Note 10 lite niet meer werkt?

1- Start je Xiaomi Mi Note 10 lite opnieuw op

Wat je als eerste moet doen als de Xiaomi Mi Note 10 lite-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, soms kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Wanneer dit het geval is, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Xiaomi Mi Note 10 lite

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Xiaomi Mi Note 10 lite. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het Xiaomi Mi Note 10 lite-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Xiaomi Mi Note 10 lite opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Xiaomi Mi Note 10 lite in conflict is gekomen met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Xiaomi Mi Note 10 lite herstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps weg te doen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.