Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn XIAOMI Mi A2 Lite in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is echt mogelijk een XIAOMI Mi A2 Lite die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de XIAOMI Mi A2 Lite. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de XIAOMI Mi A2 Lite in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenxiaomi-mi-a2-lite

Stappen die je moet volgen als je XIAOMI Mi A2 Lite in het water is gevallen

Als je je XIAOMI Mi A2 Lite in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de XIAOMI Mi A2 Lite niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de XIAOMI Mi A2 Lite in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de XIAOMI Mi A2 Lite het nog doet en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de XIAOMI Mi A2 Lite uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je XIAOMI Mi A2 Lite zit

Met een rietje zal je het water uit je XIAOMI Mi A2 Lite moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de XIAOMI Mi A2 Lite plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je XIAOMI Mi A2 Lite hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De XIAOMI Mi A2 Lite drogen

Nu de volgende stap hoe je de XIAOMI Mi A2 Lite kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de XIAOMI Mi A2 Lite 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de XIAOMI Mi A2 Lite achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de XIAOMI Mi A2 Lite aan

Wanneer je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je XIAOMI Mi A2 Lite droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de XIAOMI Mi A2 Lite aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de XIAOMI Mi A2 Lite naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE XIAOMI Mi A2 Lite IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je XIAOMI Mi A2 Lite in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de XIAOMI Mi A2 Lite vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de XIAOMI Mi A2 Lite te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de XIAOMI Mi A2 Lite.