Het kan gebeuren als je de camera op jouw Xiaomi Mi 9 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je Xiaomi Mi 9 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Xiaomi Mi 9 opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Xiaomi Mi 9 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-xiaomi-mi-9

Wat te doen als de camera van jouw Xiaomi Mi 9 niet meer werkt?

1- Start je Xiaomi Mi 9 opnieuw op

Wat je als eerste kan proberen als de Xiaomi Mi 9-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms werkt de camera-app niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Xiaomi Mi 9

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Xiaomi Mi 9. Om dit te regelen, kan het voldoende zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Xiaomi Mi 9-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Xiaomi Mi 9 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw Xiaomi Mi 9 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dat zo is, moet je de Xiaomi Mi 9 herstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te deïnstalleren en dan te controleren of het probleem opgelost is.