Het kan gebeuren als je de camera op jouw Xiaomi Mi 6 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je Xiaomi Mi 6 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Xiaomi Mi 6 weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Xiaomi Mi 6 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-xiaomi-mi-6

Wat te doen als de camera van jouw Xiaomi Mi 6 niet meer werkt?

1- Start je Xiaomi Mi 6 opnieuw op

Het eerste wat je moet doen als de Xiaomi Mi 6-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, af en toe is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet omdat deze niet is geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Xiaomi Mi 6

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Xiaomi Mi 6. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Xiaomi Mi 6-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Xiaomi Mi 6 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Xiaomi Mi 6 in conflict is met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de Xiaomi Mi 6 herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps te verwijderen en dan te controleren of het probleem opgelost is.