Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Xiaomi Mi 11 Lite in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Xiaomi Mi 11 Lite die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Xiaomi Mi 11 Lite. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Xiaomi Mi 11 Lite in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenxiaomi-mi-11-lite

Stappen die je moet volgen als je Xiaomi Mi 11 Lite in het water is gevallen

Als je je Xiaomi Mi 11 Lite in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Xiaomi Mi 11 Lite niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Xiaomi Mi 11 Lite in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Xiaomi Mi 11 Lite het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Xiaomi Mi 11 Lite uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Xiaomi Mi 11 Lite zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Xiaomi Mi 11 Lite zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Xiaomi Mi 11 Lite plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Xiaomi Mi 11 Lite hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Xiaomi Mi 11 Lite drogen

Nu de volgende stap hoe je de Xiaomi Mi 11 Lite kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Xiaomi Mi 11 Lite 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Xiaomi Mi 11 Lite achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Xiaomi Mi 11 Lite aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Xiaomi Mi 11 Lite droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Xiaomi Mi 11 Lite aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Xiaomi Mi 11 Lite langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Xiaomi Mi 11 Lite IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Xiaomi Mi 11 Lite in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Xiaomi Mi 11 Lite vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Xiaomi Mi 11 Lite te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Xiaomi Mi 11 Lite.