Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Xiaomi Black Shark in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Xiaomi Black Shark die in het water is gevallen te redden. En daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Xiaomi Black Shark. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Xiaomi Black Shark in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenXiaomi-Black-Shark

Stappen die je moet volgen als je Xiaomi Black Shark in het water is gevallen

Als je je Xiaomi Black Shark in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Xiaomi Black Shark niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Xiaomi Black Shark kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Xiaomi Black Shark het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Xiaomi Black Shark uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Xiaomi Black Shark zit

Met een rietje zal je het water uit je Xiaomi Black Shark moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Xiaomi Black Shark en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Xiaomi Black Shark hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Xiaomi Black Shark drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Xiaomi Black Shark kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Xiaomi Black Shark 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Xiaomi Black Shark achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Xiaomi Black Shark aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Xiaomi Black Shark droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Xiaomi Black Shark aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Xiaomi Black Shark langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Xiaomi Black Shark IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Xiaomi Black Shark in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Xiaomi Black Shark kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Xiaomi Black Shark te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Xiaomi Black Shark.