Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Xiaomi 12 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt mogelijk een Xiaomi 12 die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Xiaomi 12. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Xiaomi 12 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenxiaomi-12

Stappen die je moet volgen als je Xiaomi 12 in het water is gevallen

Als je je Xiaomi 12 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Xiaomi 12 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Xiaomi 12 in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Xiaomi 12 nog aanstaat en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Xiaomi 12 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Xiaomi 12 zit

Met een rietje moet je het water uit je Xiaomi 12 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Xiaomi 12 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Xiaomi 12 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Xiaomi 12 drogen

Nu de vierde stap hoe je de Xiaomi 12 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Xiaomi 12 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Xiaomi 12 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Xiaomi 12 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Xiaomi 12 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Xiaomi 12 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Xiaomi 12 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Xiaomi 12 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Xiaomi 12 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Xiaomi 12 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Xiaomi 12 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Xiaomi 12 beschadigen.