Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Xiaomi 11 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt haalbaar een Xiaomi 11 van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Xiaomi 11. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Xiaomi 11 in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenxiaomi-11

Stappen die je moet volgen als je Xiaomi 11 in het water is gevallen

Als je je Xiaomi 11 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Xiaomi 11 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Xiaomi 11 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Xiaomi 11 nog aanstaat en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Xiaomi 11 uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Xiaomi 11 zit

Met een rietje moet je het water uit je Xiaomi 11 zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Xiaomi 11 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Xiaomi 11 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Xiaomi 11 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Xiaomi 11 kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem enkele uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Xiaomi 11 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Xiaomi 11 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Xiaomi 11 aan

Wanneer je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Xiaomi 11 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Xiaomi 11 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Xiaomi 11 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Xiaomi 11 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Xiaomi 11 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Xiaomi 11 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Xiaomi 11 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Xiaomi 11 beschadigen.