Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Wiko UPULSE in het water laat vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Wiko UPULSE van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Wiko UPULSE. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Wiko UPULSE in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenwiko-upulse

Stappen die je moet volgen als je Wiko UPULSE in het water is gevallen

Als je je Wiko UPULSE in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Wiko UPULSE niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen als de Wiko UPULSE kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Wiko UPULSE nog aanstaat en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Wiko UPULSE uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Wiko UPULSE zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Wiko UPULSE zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Wiko UPULSE en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Wiko UPULSE hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Wiko UPULSE drogen

Nu de vierde stap hoe je de Wiko UPULSE kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Wiko UPULSE 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Wiko UPULSE achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Wiko UPULSE aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Wiko UPULSE droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Wiko UPULSE aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Wiko UPULSE langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Wiko UPULSE IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Wiko UPULSE in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Wiko UPULSE vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Wiko UPULSE te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Wiko UPULSE beschadigen.