Het is wellicht weleens gebeurd dat je de camera op jouw Wiko Sunset 2 start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Wiko Sunset 2 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Wiko Sunset 2 weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen als de camera-app op jouw Wiko Sunset 2 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-wiko-sunset-2

Wat te doen als de camera van jouw Wiko Sunset 2 niet meer werkt?

1- Start je Wiko Sunset 2 opnieuw op

Het eerste wat je kan doen als de Wiko Sunset 2-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dit het geval is, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet omdat deze niet is bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Wiko Sunset 2

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Wiko Sunset 2. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Wiko Sunset 2-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Wiko Sunset 2 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Wiko Sunset 2 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de Wiko Sunset 2 herstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps te verwijderen en dan te testen of het probleem opgelost is.