Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Wiko Rainbow Lite in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Wiko Rainbow Lite van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Wiko Rainbow Lite. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Wiko Rainbow Lite in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenwiko-rainbow-lite-4g

Stappen die je moet volgen als je Wiko Rainbow Lite in het water is gevallen

Als je je Wiko Rainbow Lite in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Wiko Rainbow Lite niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen als de Wiko Rainbow Lite in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Wiko Rainbow Lite nog aanstaat en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Wiko Rainbow Lite uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Wiko Rainbow Lite zit

Met een rietje zal je het water uit je Wiko Rainbow Lite moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Wiko Rainbow Lite plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Wiko Rainbow Lite hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Wiko Rainbow Lite drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Wiko Rainbow Lite kan drogen. Hiervoor raden we je aan de telefoon een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Wiko Rainbow Lite 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Wiko Rainbow Lite achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Wiko Rainbow Lite aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Wiko Rainbow Lite droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Wiko Rainbow Lite aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Wiko Rainbow Lite naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Wiko Rainbow Lite IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Wiko Rainbow Lite in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Wiko Rainbow Lite kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Wiko Rainbow Lite te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Wiko Rainbow Lite beschadigen.