Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Wiko Ozzy in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Wiko Ozzy van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Wiko Ozzy. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Wiko Ozzy in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenwiko-ozzy

Stappen die je moet volgen als je Wiko Ozzy in het water is gevallen

Als je je Wiko Ozzy in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Wiko Ozzy niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Wiko Ozzy in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Wiko Ozzy het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Wiko Ozzy uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Wiko Ozzy zit

Met een rietje zal je het water uit je Wiko Ozzy moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Wiko Ozzy en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Wiko Ozzy hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Wiko Ozzy drogen

Nu de vierde stap hoe je de Wiko Ozzy kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Wiko Ozzy 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Wiko Ozzy achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Wiko Ozzy aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Wiko Ozzy droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Wiko Ozzy aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Wiko Ozzy langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Wiko Ozzy IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Wiko Ozzy in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Wiko Ozzy vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Wiko Ozzy te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Wiko Ozzy.