Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat iemand zijn Wiko Lenny in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is echt mogelijk een Wiko Lenny die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Wiko Lenny. Teneerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Wiko Lenny in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenwiko-lenny

Stappen die je moet volgen als je Wiko Lenny in het water is gevallen

Als je je Wiko Lenny in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Wiko Lenny niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de Wiko Lenny kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Wiko Lenny nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Wiko Lenny uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Wiko Lenny zit

Met een rietje zal je het water uit je Wiko Lenny moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Wiko Lenny plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Wiko Lenny hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Wiko Lenny drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Wiko Lenny kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel enkele uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Wiko Lenny 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Wiko Lenny achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Wiko Lenny aan

Wanneer je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Wiko Lenny droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Wiko Lenny aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Wiko Lenny naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Wiko Lenny IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Wiko Lenny in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Wiko Lenny kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Wiko Lenny te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Wiko Lenny beschadigen.