Wiko JERRY 2 verbinden met je pc of Mac is een zeer nuttige bewerking voor gegevensuitwisseling. Als je foto’s of jouw contacten wilt overzetten naar de Wiko JERRY 2, of als je bestanden naar de Wiko JERRY 2 wilt kopiëren, moet je de telefoon verbinden met de pc of Mac. Daarom hebben we besloten om deze tutorial te schrijven over het verbinden van de Wiko JERRY 2 met jouw computer. Ten eerste hoe je de Wiko JERRY 2 kunt aansluiten op een pc. Ten tweede hoe je verbinding kan maken met een Mac. Ten slotte wat de oplossing is om jouw draadloze Wiko JERRY 2 te verbinden.

verbinden-pc-Macwiko-jerry-2

Verbind Wiko JERRY 2 met een pc

Als je jouw Wiko JERRY 2 met een pc wilt verbinden, heb je de USB-kabel nodig die je gebruikt om de telefoon op te laden. Met deze kabel verbind je de Wiko JERRY 2 met de pc. Als je dat hebt gedaan, moet je de USB-instellingen op de telefoon activeren. Daarvoor moet je de meldingsbalk naar beneden halen. Dan kan de optie, waar je op moet klikken, variëren afhankelijk van de telefoon, maar het moet een van de volgende zijn:

  • USB-verbinding met de computer
  • Multimedia-apparatuur
  • USB-opslag inschakelen
  • Multimedia-apparaat (MTP)

Zodra deze optie geactiveerd is, functioneert de Wiko JERRY 2 als een USB-stick voor de pc. Je kunt de Wiko JERRY 2 terugvinden tussen de verwisselbare schijven in de computer-icoon op de pc.

Verbind Wiko JERRY 2 met een Mac

De methode om de Wiko JERRY 2 met de Mac te verbinden is iets anders dan die voor een pc. De beste oplossing is daar een programma voor te hebben. Dit programma is Android File Transfer die je gemakkelijk op internet kunt vinden. Nadat je deze gedownload hebt op de Mac, moet je Installaties van onbekende bronnen toestaan voordat je de installatie start. Wanneer de installatie is voltooid, moet je de Wiko JERRY 2 via de USB-kabel met de Mac verbinden. Dan is het nodig om de USB-verbinding op de Wiko JERRY 2 te activeren door naar de meldingsbalk te gaan. Selecteer vervolgens een van de hierboven beschreven opties. Nadat je dit alles hebt gedaan, herkent de Mac automatisch Wiko JERRY 2 en wordt Android File Transfer geopend. Nu kun je alle gegevensuitwisselingen doen die je wilt.

Verbind een draadloze Wiko JERRY 2 met een Mac of een pc

Als je geen USB-kabel bij je hebt of als je gewoon de Wiko JERRY 2 draadloos wilt verbinden, weet dan dat er een mooi programma bestaat die dit heel goed kan doen. Deze prachtige App is AirDroid die je hier kunt downloaden . Het praktische van dit programma is dat het compatibel is met Mac en pc, dus geen compatibiliteitsproblemen. De lijst met alle functies van Airdroid is lang, je kunt er zoveel dingen mee doen.

Bijvoorbeeld bestanden uploaden naar de Wiko JERRY 2, schrijven en sms’en, toegang krijgen tot jouw telefoongegevens, back-ups maken van de Wiko JERRY 2 of een screenshot maken van Wiko JERRY 2. Het is dus een veelzijdige software om jouw Wiko JERRY 2 te verbinden. Als je voor deze oplossing kiest, moet je je aanmelden en de App op de telefoon downloaden. Dan moet je het webadres dat gegeven is op de App kopiëren in de browser van de pc of Mac. En zo is je Wiko JERRY 2 draadloos verbonden met je pc of Mac.