Het kan gebeuren als je de camera op jouw Wiko Cink Five start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je Wiko Cink Five niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Wiko Cink Five opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Wiko Cink Five één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-wiko-cink-five

Wat te doen als de camera van jouw Wiko Cink Five niet meer werkt?

1- Start je Wiko Cink Five opnieuw op

Het eerste wat je moet doen als de Wiko Cink Five-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dit zo is , is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Wiko Cink Five

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Wiko Cink Five. Om dit te verhelpen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het Wiko Cink Five-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Wiko Cink Five opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen werkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Wiko Cink Five in conflict is met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de Wiko Cink Five opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat echt een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te verwijderen en dan te controleren of het probleem opgelost is.