Soms krijg je het bericht Authenticatieprobleem op je HUAWEI Mate 50 Pro wanneer je verbinding probeert te maken met een Wifi-netwerk. Dit soort foutmeldingen kunnen verschillende oorzaken hebben. We hebben besloten dit artikel te schrijven zodat je een goede verbinding krijgt met je HUAWEI Mate 50 Pro op het Wifi-netwerk. We bekijken dus samen wat we moeten doen en controleren om dit Wifi-authenticatieprobleem op te lossen. Ten eerste wat je moet doen op je HUAWEI Mate 50 Pro. En ten slotte wat je moet doen en controleren op je Wifi-(modem)router.

wifi-authenticatie-probleem-huawei-mate-50-pro

Wat moet je doen als de HUAWEI Mate 50 Pro een authenticatieprobleem heeft op het Wifi-netwerk

Het Wifi-netwerk vergeten op je HUAWEI Mate 50 Pro

Als het Wifi-netwerk waarmee je verbinding wilt maken sinds je laatste authenticatie gewijzigd is, kan het zijn dat de HUAWEI Mate 50 Pro het bericht: Authenticatieprobleem of authenticatiefout weergeeft. Als het probleem daar vandaan komt, is de oplossing vrij eenvoudig. Je hoeft alleen maar het Wifi netwerk vergeten in je HUAWEI Mate 50 Pro. Ga hiervoor naar de Wifi-netwerkinstellingen en druk enkele seconden op het betreffende netwerk. Je kunt dan de optie: Het netwerk vergetenkiezen. Zodra dit gedaan is, kun je opnieuw proberen verbinding te maken met het Wifi-netwerk. Als het probleem niet is opgelost, ga dan naar de volgende stap.

Druk op de knop op de router

Of je router nu van Vodafone, KPN, Tele2 of T-Mobile is, het kan gebeuren dat er een Wifi-authenticatieprobleem is op de HUAWEI Mate 50 Pro omdat de router niet in de Synchronisatie modus staat. Als je de synchronisatiemodus van je router wilt activeren, is dat heel eenvoudig. Je moet een synchronisatieknop vinden om in te drukken. Als je dat gedaan hebt, zal er normaal gesproken een lampje gaan knipperen. Je kunt dan proberen opnieuw verbinding te maken met het Wifi-netwerk met je HUAWEI Mate 50 Pro. Als het nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende tip.

Het wachtwoord opnieuw invoeren

Soms kan het authenticatieprobleem voortkomen uit de manier waarop je het wachtwoord van het Wifi-netwerk typt. Het is soms subtiel om een Wifi wachtwoord in te typen op zijn HUAWEI Mate 50 Pro. Wij raden je daarom aan om alle volgende mogelijkheden uit te proberen:

  • Type de code zonder spaties of streepjes
  • Type het wachtwoord alleen met hoofdletters
  • Type het wachtwoord in kleine letters

Reset je router

Zoals bij veel computerproblemen is de oplossing soms heel eenvoudig. Inderdaad, 80% van de computerproblemen worden opgelost door de machine opnieuw op te starten. Wij raden je daarom aan om je router of het access point en je HUAWEI Mate 50 Pro te herstarten. Probeer dan opnieuw verbinding te maken met je HUAWEI Mate 50 Pro.

Controleer de instellingen van de router

Als geen van de bovenstaande oplossingen heeft gewerkt, kan het probleem van de router van je provider komen. Ga dan naar de router-instellingen en controleer of de netwerkbeveiligingssleutel in WPA/WPA2 staat. Als dat niet het geval is, kies dan deze optie. Probeer vervolgens opnieuw je HUAWEI Mate 50 Pro op de Wifi aan te sluiten. Als het authenticatieprobleem blijft bestaan, adviseren wij je om contact op te nemen met je provider of naar een telefoonwinkel te gaan.