Het kan gebeuren dat de Alcatel One Touch Idol 4S oververhit raakt en heet is als je hem aanraakt. Maak je geen zorgen, want dat wil niet zeggen dat de Alcatel One Touch Idol 4S een probleem heeft. Ja, het komt regelmatig voor dat een telefoon oververhit raakt en dat kan door een heleboel dingen komen. Er zijn dus nogal veel oorzaken en factoren die de Alcatel One Touch Idol 4S kunnen oververhitten. In dit artikel zal je zien wat de redenen zijn voor de temperatuur-verhoging en hoe je daar iets aan kan doen. Teneerste bekijken we wat de oorzaken van oververhitting kunnen zijn. Vervolgens hoe je de oververhitting van Alcatel One Touch Idol 4S kunt voorkomen. En ten slotte zullen we zien welke apps je kunt installeren om de temperatuur van de telefoon te regelen.

Oververhit-raaktalcatel-one-touch-idol-4s

Waarom raakt de Alcatel One Touch Idol 4S oververhit?

Er zijn verschillende redenen waarom de Alcatel One Touch Idol 4S oververhit raakt. Hieronder staan alle mogelijke redenen voor oververhitting:

 • De processor wordt teveel gesolliciteerd: het is mogelijk dat een App of meerdere Apps veel ruimte innemen en een oververhitting van de processor veroorzaken
 • De Alcatel One Touch Idol 4S raakt oververhit tijdens het opladen: Als je niet de originele laadkabel gebruikt kan de telefoon oververhit raken.
 • De batterij raakt oververhit: soms raken oude batterijen oververhit. Als dit het geval is, dan geeft dat aan dat je een nieuwe moet kopen.
 • Buitentemperatuur: als het erg warm weer is, kan het zijn dat de Alcatel One Touch Idol 4S niet goed afkoelt en te heet wordt.
 • Je eist te veel energie: De Alcatel One Touch Idol 4S kan snel oververhitten als je al een tijdje speelt met een energie-opslorpend spelletje of als je iets aan het doen bent wat veel energie vereist, bijvoorbeeld: een filmpje in HD maken.
 • Als je Alcatel One Touch Idol 4S ineens opnieuw opstart of uitgaat , is dat normaal wanneer het oververhit raakt. Want een beveiligingsproces schakelt het apparaat uit zodat de temperatuur de telefoon niet kan beschadigen.

Hoe kan je voorkomen dat Alcatel One Touch Idol 4S oververhit raakt

Afhankelijk van de oorsprong van de oververhitting van je Alcatel One Touch Idol 4S, zijn er verschillende oplossingen. Hier dan de oplossingen naar gelang van de problemen.

 • Als de processor teveel gesolliciteerd wordt: een de Apps, die open zijn op de Alcatel One Touch Idol 4S, één na één uit en kijk of de telefoon afkoelt.
 • Als de Alcatel One Touch Idol 4S oververhit tijdens het opladen : gebruik de originele oplaadkabel als u deze heeft. Als je hem niet meer hebt, probeer dan maar een andere kabel.
 • Als de batterij oververhit raakt: installeer een app waarmee je de temperatuur van de Alcatel One Touch Idol 4S-batterij kunt regelen. Als het toch aanhoudt, vervang dan de batterij voordat deze ontploft.
 • Als de buitentemperatuur te hoog is: zet de Apps uit en leg je Alcatel One Touch Idol 4S in de schaduw om af te laten koelen.
 • Als je teveel energie eist: pauzeer tijdens het spelen met je games of waar je mee bezig bent.

Installeer een app om de temperatuur van je Alcatel One Touch Idol 4S te regelen

Om meer informatie te verkrijgen over de oorsprong van de oververhitting van je Alcatel One Touch Idol 4S en kennis te nemen van zijn interne temperatuur , bestaan er toepassingen. Deze Apps maken het onder andere mogelijk om maximale temperatuurdrempels in te stellen. Ze laten je ook de processoractiviteit van de Alcatel One Touch Idol 4S en de temperatuur van de batterij zien. Wij adviseren je Cooling Master , die zeer gemakkelijk te gebruiken is. Je Alcatel One Touch Idol 4S moet dan wel gerouteerd worden om het te gebruiken.