Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Sony Xperia Z5 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt haalbaar een Sony Xperia Z5 van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Sony Xperia Z5. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Sony Xperia Z5 in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensony-xperia-z5

Stappen die je moet volgen als je Sony Xperia Z5 in het water is gevallen

Als je je Sony Xperia Z5 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Sony Xperia Z5 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Sony Xperia Z5 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Sony Xperia Z5 het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Sony Xperia Z5 uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Sony Xperia Z5 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Sony Xperia Z5 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Sony Xperia Z5 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Sony Xperia Z5 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Sony Xperia Z5 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Sony Xperia Z5 kan drogen. Hiervoor raden we je aan de telefoon een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Sony Xperia Z5 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Sony Xperia Z5 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Sony Xperia Z5 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Sony Xperia Z5 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Sony Xperia Z5 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Sony Xperia Z5 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Sony Xperia Z5 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Sony Xperia Z5 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Sony Xperia Z5 vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Sony Xperia Z5 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Sony Xperia Z5 beschadigen.