Het is vast weleens gebeurd dat je de camera op jouw Sony Xperia Z5 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Sony Xperia Z5 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Sony Xperia Z5 weer werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen zodra de camera-app op jouw Sony Xperia Z5 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-sony-xperia-z5

Wat te doen als de camera van jouw Sony Xperia Z5 niet meer werkt?

1- Start je Sony Xperia Z5 opnieuw op

Het eerste wat je moet proberen als de Sony Xperia Z5-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien werkt de camera-app niet omdat deze niet is geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Sony Xperia Z5

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Sony Xperia Z5. Om dit te regelen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Sony Xperia Z5-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Sony Xperia Z5 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Sony Xperia Z5 in conflict is gekomen met de camera-app. Als je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Sony Xperia Z5 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de recentste apps te deïnstalleren en dan te testen of het probleem opgelost is.