Het kan zijn dat je de camera op jouw Sony Xperia Z4 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En ja als de camera van je Sony Xperia Z4 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Sony Xperia Z4 opnieuw werkt.

We zullen dus zien wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Sony Xperia Z4 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-sony-xperia-z4

Wat te doen als de camera van jouw Sony Xperia Z4 niet meer werkt?

1- Start je Sony Xperia Z4 opnieuw op

Wat je als eerste moet doen als de Sony Xperia Z4-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, misschien is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Sony Xperia Z4

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Sony Xperia Z4. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Sony Xperia Z4-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Sony Xperia Z4 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Sony Xperia Z4 in conflict is met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de Sony Xperia Z4 herstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, betekent dit dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps te deïnstalleren en dan te controleren of het probleem opgelost is.