Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Sony Xperia XZ in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Sony Xperia XZ die in het water is gevallen te redden. En daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Sony Xperia XZ. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Sony Xperia XZ in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensony-xperia-xz

Stappen die je moet volgen als je Sony Xperia XZ in het water is gevallen

Als je je Sony Xperia XZ in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Sony Xperia XZ niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je zeker moet doen wanneer de Sony Xperia XZ in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Sony Xperia XZ het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Sony Xperia XZ uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Sony Xperia XZ zit

Met een rietje moet je het water uit je Sony Xperia XZ zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Sony Xperia XZ plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Sony Xperia XZ hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Sony Xperia XZ drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Sony Xperia XZ kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Sony Xperia XZ 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Sony Xperia XZ achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Sony Xperia XZ aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Sony Xperia XZ droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Sony Xperia XZ aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Sony Xperia XZ naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Sony Xperia XZ IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Sony Xperia XZ in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Sony Xperia XZ kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Sony Xperia XZ te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Sony Xperia XZ.