Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Sony Xperia XA1 Ultra in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Sony Xperia XA1 Ultra van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Sony Xperia XA1 Ultra. Teneerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Sony Xperia XA1 Ultra in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensony-xperia-xa1-ultra

Stappen die je moet volgen als je Sony Xperia XA1 Ultra in het water is gevallen

Als je je Sony Xperia XA1 Ultra in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Sony Xperia XA1 Ultra niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen als de Sony Xperia XA1 Ultra in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Sony Xperia XA1 Ultra het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Sony Xperia XA1 Ultra uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Sony Xperia XA1 Ultra zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Sony Xperia XA1 Ultra moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Sony Xperia XA1 Ultra plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Sony Xperia XA1 Ultra hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Sony Xperia XA1 Ultra drogen

Nu de volgende stap hoe je de Sony Xperia XA1 Ultra kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Sony Xperia XA1 Ultra 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Sony Xperia XA1 Ultra achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Sony Xperia XA1 Ultra aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Sony Xperia XA1 Ultra droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Sony Xperia XA1 Ultra aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Sony Xperia XA1 Ultra naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Sony Xperia XA1 Ultra IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Sony Xperia XA1 Ultra in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Sony Xperia XA1 Ultra vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Sony Xperia XA1 Ultra te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Sony Xperia XA1 Ultra.