Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Sony Xperia XA in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is inderdaad haalbaar een Sony Xperia XA van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Sony Xperia XA. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Sony Xperia XA in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensony-xperia-xa

Stappen die je moet volgen als je Sony Xperia XA in het water is gevallen

Als je je Sony Xperia XA in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Sony Xperia XA niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen als de Sony Xperia XA in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Sony Xperia XA nog aanstaat en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Sony Xperia XA uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Sony Xperia XA zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Sony Xperia XA moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Sony Xperia XA plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Sony Xperia XA hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Sony Xperia XA drogen

Nu de vierde stap hoe je de Sony Xperia XA kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem enkele uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Sony Xperia XA 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Sony Xperia XA achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Sony Xperia XA aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Sony Xperia XA droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Sony Xperia XA aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Sony Xperia XA langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Sony Xperia XA IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Sony Xperia XA in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Sony Xperia XA vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Sony Xperia XA te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Sony Xperia XA.