Het kan zijn dat je de camera op jouw Sony Xperia L3 start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En ja als de camera van je Sony Xperia L3 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Sony Xperia L3 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken wat je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Sony Xperia L3 één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-sony-xperia-l3

Wat te doen als de camera van jouw Sony Xperia L3 niet meer werkt?

1- Start je Sony Xperia L3 opnieuw op

Wat je als eerste moet doen als de Sony Xperia L3-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het komen door een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien doet de camera-app het niet want deze is dan niet geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Sony Xperia L3

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Sony Xperia L3. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Sony Xperia L3-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app opnieuw op te starten.

4- Start de Sony Xperia L3 opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen werkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Sony Xperia L3 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Sony Xperia L3 herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps te verwijderen en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.