Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Samsung Galaxy Z Flip4 in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt haalbaar een Samsung Galaxy Z Flip4 die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Samsung Galaxy Z Flip4. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy Z Flip4 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-z-flip4

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy Z Flip4 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy Z Flip4 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy Z Flip4 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen wanneer de Samsung Galaxy Z Flip4 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy Z Flip4 nog aanstaat en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy Z Flip4 uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy Z Flip4 zit

Met een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy Z Flip4 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy Z Flip4 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy Z Flip4 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy Z Flip4 drogen

Nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy Z Flip4 kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Samsung Galaxy Z Flip4 24 of 48 uur in rijst. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy Z Flip4 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy Z Flip4 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy Z Flip4 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy Z Flip4 aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy Z Flip4 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy Z Flip4 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy Z Flip4 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy Z Flip4 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy Z Flip4 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Samsung Galaxy Z Flip4.