Het kan zijn dat je de camera op jouw Samsung Galaxy Y start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En als de camera van je Samsung Galaxy Y niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Samsung Galaxy Y weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy Y één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-samsung-galaxy-y

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Y niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Y opnieuw op

Het eerste wat je kan proberen als de Samsung Galaxy Y-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, af en toe kan het komen door een eenvoudige storing. Als dit zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe werkt de camera-app niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Y

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Y. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Samsung Galaxy Y-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy Y opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, wil dit waarschijnlijk betekenen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Y in conflict is met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy Y herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de meest recente apps te deïnstalleren en dan te testen of het probleem opgelost is.