Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Samsung Galaxy Trend 2 Lite in het water laat vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Samsung Galaxy Trend 2 Lite van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Samsung Galaxy Trend 2 Lite. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy Trend 2 Lite in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-trend-2-lite

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy Trend 2 Lite in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy Trend 2 Lite in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy Trend 2 Lite niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen wanneer de Samsung Galaxy Trend 2 Lite kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy Trend 2 Lite het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Samsung Galaxy Trend 2 Lite uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy Trend 2 Lite zit

Met een rietje moet je het water uit je Samsung Galaxy Trend 2 Lite zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy Trend 2 Lite plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Samsung Galaxy Trend 2 Lite hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy Trend 2 Lite drogen

Nu de vierde stap hoe je de Samsung Galaxy Trend 2 Lite kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Samsung Galaxy Trend 2 Lite 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy Trend 2 Lite achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy Trend 2 Lite aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy Trend 2 Lite droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy Trend 2 Lite aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy Trend 2 Lite langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy Trend 2 Lite IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy Trend 2 Lite in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy Trend 2 Lite vernietigen. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy Trend 2 Lite te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy Trend 2 Lite beschadigen.