Het kan gebeuren als je de camera op jouw Samsung Galaxy Tab S3 start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En ja als de camera van je Samsung Galaxy Tab S3 niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem op te lossen, hebben we besloten de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Samsung Galaxy Tab S3 weer werkt.

We zullen dus zien wat je moet doen als de camera-app op jouw Samsung Galaxy Tab S3 één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-Samsung-Galaxy-Tab-S3

Wat te doen als de camera van jouw Samsung Galaxy Tab S3 niet meer werkt?

1- Start je Samsung Galaxy Tab S3 opnieuw op

Wat je als eerste kan proberen als de Samsung Galaxy Tab S3-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het komen door een eenvoudige storing. Als dit zo is , is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien doet de camera-app het niet omdat deze niet is geüpdatet. Je moet dan updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Samsung Galaxy Tab S3

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Samsung Galaxy Tab S3. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Samsung Galaxy Tab S3-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Samsung Galaxy Tab S3 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Samsung Galaxy Tab S3 in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dat zo is, moet je de Samsung Galaxy Tab S3 herstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te deïnstalleren en dan te testen of het probleem opgelost is.