Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Samsung Galaxy S9 in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is echt mogelijk een Samsung Galaxy S9 van een drinkingsdood te redden. En daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Samsung Galaxy S9. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy S9 in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenSamsung-Galaxy-S9

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy S9 in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy S9 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy S9 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen wanneer de Samsung Galaxy S9 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy S9 nog aanstaat en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy S9 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy S9 zit

Met een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy S9 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy S9 plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Samsung Galaxy S9 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy S9 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy S9 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Samsung Galaxy S9 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy S9 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy S9 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy S9 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy S9 aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Samsung Galaxy S9 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy S9 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Samsung Galaxy S9 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy S9 kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Samsung Galaxy S9 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Samsung Galaxy S9 beschadigen.