Het is soms nodig om de foto’s van de Samsung Galaxy S9 te kunnen verplaatsen of op te kunnen slaan op de SD-kaart. Als je vooral het type bent die enthousiast fotografeert, kan het interne geheugen van Samsung Galaxy S9 al snel vol komen te zitten. Dus om ruimte vrij te maken in het interne geheugen van de Samsung Galaxy S9, zullen we bekijken hoe je foto’s op de SD-kaart van de telefoon kunt opslaan. Ten eerste zullen we zien hoe foto’s kunnen worden gekopiëerd naar de SD-kaart. Vervolgens zullen we zien hoe dit gefixt kan worden met een applicatie. Uiteindelijk zullen we zien hoe de standaard-opslag van foto’s op de SD-kaart van Samsung Galaxy S9 kan worden geconfigureerd.

foto-opslaan-op-sd-kaart-Samsung-Galaxy-S9

Hoe verplaats je foto’s naar de SD-kaart van Samsung Galaxy S9

Om foto’s verplaatsen naar de SD-kaart, moet je naar BESTANDEN van je Samsung Galaxy S9 gaan en vervolgens naar AFBEELDINGEN. Als je daar bent, selecteer dan het album die je wilt verplaatsen en houdt die enkele seconden ingedrukt. Een klein menu zal moeten verschijnen en dan hoef je alleen maar op CUT te klikken. Als dat gebeurd is, selecteer je de SD-kaart en de kopie van de foto’s naar de SD-kaart van Samsung Galaxy S9 begint. Dat is het dan, jouw foto’s zijn verplaatst naar de SD-kaart. Deze techniek werkt niet op alle modellen. Als het niet werkt op jouw Samsung Galaxy S9, gebruik dan de volgende techniek om de foto’s te verplaatsen.

Gebruik een applicatie om foto’s van Samsung Galaxy S9 naar de SD-kaart te verplaatsen

Er zijn verschillende applicaties met welke je jouw foto’s naar de SD-kaart van de Samsung Galaxy S9 kunt verplaatsen. We hebben voor jou de applicatie ES File Explorer geselecteerd, vanwege de eenvoud en de functies ervan. Je moet deze applicatie downloaden en installeren op de Samsung Galaxy S9. Dat gedaan, open je het en ga je naar AFBEELDINGEN. Kies vervolgens de foto’s die je wilt verplaatsen en klik op VERPLAATSEN NAAR en selecteer tenslotte SD-KAART. Zo gebeurd , de foto’s zijn verplaatst.

Hoe configureer je de standaard-opslag om foto’s van Samsung Galaxy S9 op de SD-kaart op te slaan

Wanneer je had gewild dat alle nieuwe foto’s die je neemt met je Samsung Galaxy S9 direct worden opgeslagen op de SD-kaart , moet je de standaard-opslag locatie wijzigen. Om dat te doen moet je de FOTO-applicatie openen. Dat gedaan, moet je op CAMERA-INSTELLINGEN klikken, wat wordt weergegeven door een kleine rader. Zodra je daar bent, moet je de SD-kaartoptie voor de standaard-opslag selecteren. Zo worden jouw nieuwe foto’s opgeslagen op de SD-kaart van je Samsung Galaxy S9