Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Samsung Galaxy S8+ in het water laat vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is echt mogelijk een Samsung Galaxy S8+ die in het water is gevallen te redden. En daarvoor is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Samsung Galaxy S8+. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Samsung Galaxy S8+ in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doensamsung-galaxy-s8+

Stappen die je moet volgen als je Samsung Galaxy S8+ in het water is gevallen

Als je je Samsung Galaxy S8+ in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Samsung Galaxy S8+ niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de Samsung Galaxy S8+ kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Samsung Galaxy S8+ nog aanstaat en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Samsung Galaxy S8+ uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Samsung Galaxy S8+ zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Samsung Galaxy S8+ moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Samsung Galaxy S8+ en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Samsung Galaxy S8+ hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Samsung Galaxy S8+ drogen

Nu de volgende stap hoe je de Samsung Galaxy S8+ kan drogen. Hiervoor raden we je aan de telefoon een aantal uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Samsung Galaxy S8+ 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Samsung Galaxy S8+ achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Samsung Galaxy S8+ aan

Logischerwijs als je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Samsung Galaxy S8+ droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Samsung Galaxy S8+ aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Samsung Galaxy S8+ naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Samsung Galaxy S8+ IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Samsung Galaxy S8+ in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Samsung Galaxy S8+ kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Samsung Galaxy S8+ te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Samsung Galaxy S8+.